En ikke helt almindelig kop

Ja, vi skal snakke om menstruation og nogen vil måske have lidt svært ved, at se koblingen mellem det og bloggens overordnede mission. Men sagen er, at vi hver måned forbruger massive mængder af bind, tamponer og trusseindlæg, som både er lavet af og pakket i plastik.

Så, for dem af jer der har lyst til at vide mere om “koppen”, slår jeg et slag for den her, og det her er årsagerne til hvorfor:

1) Fordi at vi genererer rigtig meget plastikaffald og affald generelt under vores menstruation. (Se eksempelvis denne grafik)
2) Fordi jeg ville ønske, at nogen havde fortalt mig om koppen noget før.

Jeg har brugt koppen i tre måneder og bliver mere og mere begejstret for den for hver periode, der går. Indrømmet, jeg var både uimponeret og  skeptisk til at starte med, men det afholdt mig ikke fra at købe en og prøve. Jeg har derfor samlet mine erfaringer og de spørgsmål, jeg er blevet stillet, herunder. Det er gjort i håb om at det vil gøre det nemmere for jer at tage springet ud i koppens forunderlige verden.

Hvordan var det at prøve koppen første gang?
Hysterisk og virkelig komisk. Uden at gå for meget i detaljer, så var det ok nemt at indsætte den, men at få den ud…Ja, det krævede lige et par forsøg.

Så mine bedste råd er:
Tag dig god tid til at øve dig mellem dine perioder.
Læs vejledningen der følger med koppen.
Husk at koppen sidder “fast” ved et let vakuum og du derfor skal have fat om selve koppen for at få den til at slippe.

Hvad så når der er noget i koppen og den skal skiftes?
Ja, så tager du den ud, hælder indholdet i toilettet, skyller den under vandhanen og sætter den i igen. Simpelt og piv smart.

Jeg skifter kun min to gange i døgnet, hvilket gør jeg føler mig meget renere end med bind, tamponer og trusseindlæg. Derudover så føles det også mere sikkert.

Kan du mærke den?
Nej overhovedet ikke. Modsat tamponer, som jeg eksempelvis kunne mærke på længere løbeture, så er koppen der bare og kan ikke mærkes.

Var den dyr?
Nej, jeg gav vist lige omkring 200 kr. men du kan få den online til 179 kr.
Sammenlignet med en pakke tamponer, der snildt kan koste 40 kr. pr. pakke, så skal du ikke købe mange bind, trusseindlæg og tamponer, før koppen har sparet dig penge.

Der er mange forskellige mærker, men hvilken bruger du?
Min er af mærket OrganiCup. De har en hjemmeside med præcise beskrivelser og nogle seje grafikker, som du kan se lige her.

Hvor købte du den henne?
Jeg købte min i Naturpoteket på Torvegade 36 i København, men de kan fåes i de fleste helsebutikker som eksempelvis Helsam, der har butikker over hele landet

Hvorfor skal jeg prøve en kop?
1) Fordi det er sundere for dig.
2) Fordi det er økonomisk rentabelt.
3) Fordi du sparer naturen for uanede mængder af affald.

FullSizeRender(2)

2 meninger om “En ikke helt almindelig kop”

  1. Bonusinfo: Hvis du vil gøre to gode gerninger på én gang, når du køber din næste MC så spar miljøet for plastik OG giv en kop til en pige i Afrika, der ikke har penge til hverken bind eller MC.
    Køb en Ruby Cup! (Og nej, jeg får ikke procenter!)

    Du kan læse meget mere om projekterne på:
    http://www.ruby-cup.com/
    http://womena.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *