Farvel til plastikdeodoranten

Jeg har, siden jeg var lille, både haft sart hud og skæve allergier. Det var ikke superfedt i teenageårene, da alle andre brugte smarte Date-vanilje-deodoranter og velduftende cremer. Jeg selv var overladt til de, i min teenageoptik, topkiksede cremer og deodoranter uden parfume og anden kemi. At jeg så kompenserede med ustyrlige mængder af hårlak, er en helt anden historie.

Jeg har som voksen holdt mig til de svane-, og astma- og allergimærkede deodoranter, men de er jo emballeret i plastik og kan ikke genbruges, så det passer knap så godt ind i min plastikfrie mission.

Derfor har jeg researchet en del og er nu begyndt, at lave min egen deodorant…Jo jo, den er god nok. Men hvordan påfører man deodoranten, når den er lavet, og hvordan skal jeg opbevare den? Well, svaret på de to spørgsmål kan I se herunder.

FullSizeRender_1

Jeg ville så gerne have en pæn “beholder, så jeg gik på vintage-jagt og fandt denne smukke japanske krukke i en antikforretning på Ravnsborggade, København N. Og så var der jo lige det der med at få deodorant fra krukke og op under armene… Og her kan man snildt bare bruge sine fingre. Men jeg ville gerne have en form for “rul", ligesom den man har i en klassisk roll on deodorant. Jeg tog derfor et smut på stranden og fandt nogle lækre sten, som jeg så bruger som påføringsdims. Jeg er selv svært tilfreds med resultatet, og ja den virker!

FullSizeRender_2

Som bonus så fedter den ikke og efterlader heller ikke de der nederen mærker på tøjet. HURRA!

Hjemmelavet deodorant – Opskrift

2 spsk. Økologisk kokosolie
1/2 spsk. Natron (NB: ikke bagepulver, da det har syre i).

1) Bland de to ingredienser sammen i en skål.
Du kan med fordel lige sætte skålen i et varmt vandbad, så kokosolien smelter. Så er den klart nemmere at arbejde med.
2) Hæld massen over i din beholder
3) Sæt evt. deodoranten i køleskabet i lidt tid, så den sætter sig.

Kokosolie kommer i et glas og kan derfor genbruges efterfølgende som beholder, vase eller hvad du nu synes er fedt. Natronen har desværre et plastiklåg, så hvis du kender til et sted, hvor man kan købe det i løsvægt eller uden plastikemballage, så giv endelig tippet videre.

OBS:
I noget Natron er der vist aluminium i, det skal du undgå – Så tjek lige ingrediensoversigten bagpå på produktet.

2 meninger om “Farvel til plastikdeodoranten”

  1. Jeg har selv erfaring med hjemmelavet deodorant efter denne opskrift, og man skal ikke være bange for at den ikke er effektiv nok! Jeg synes faktisk at jeg undgår svedlugt i langt større grad end ved brug af almindelige deodoranter. En meget varm og travl dag på arbejde (jeg står i en kaffebar) kan godt være mere end deodoranten kan magte, men ellers er den sikker i forhold til at blive fri for svedlugt!
    Den tørrer hurtigt på huden, så det er heller ikke nødvendigt at flagre rundt med armene i en halv time før man kan tage tøj på!
    Jeg synes alle burde prøve den!
    Det er en dejlig følelse af renhed at putte noget på huden, hvor man ved præcis, hvad der er i

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *