GLÆDELIG JUL

Så blev det endelig jul og hold nu op, hvor er det skønt med ferie og ikke mindst tid sammen med familien, til trods for at de fleste var lagt ned af en eller anden led lungebetændelse host host host. Men det ødelagde ikke julestemningen og jeg tror faktisk jeg slap helskindet udenom smitten 7-9-13 og bank-under-bordet.

Nå men blev julen så plastikfri…her er svaret (desværre) nej. Som jeg har nævnt tidligere, så har jeg ikke lyst til at lyst til at trække noget ned over hovedet på andre, men tror på at positive påvirkninger og inspiration til bevidste og bæredygtige valg, er vejen frem. Men til trods for der er plads til klare forbedringer, så var der også overraskelser og ikke mindst nye takter på flere fronter.

Pakkelegen – I mit tidligere indlæg skrev jeg om plastikfrie og anvendelige pakkelegsgaver og hvordan man lige får ændret 12 menneskers vaner en uge før jul…(ps det gør man ikke bare lige). Jeg var en anelse skeptisk inden jul selvom jeg havde fået positive tilkendegivelser om, at folk gerne ville forsøge, at finde plastikfrie gaver som kunne bruges. Mængden af pakkelegsgaver i min familie er stadigvæk “lidt over the top” da det efterlader ret meget indpakningspapir som skrald. Men alle havde faktisk fundet små fine og kreative gaver. Jeg nævner i flæng, emballagefrie lys, toiletnotesbøger, kortspil, bordskånere, bambus tandbørste m.m.

Juletræet – Vi pynter altid juletræ den 23. december til tonerne af Mariah Carey og i år var naturligvis ingen undtagelse. Til trods for at nogen i familien, synes Mariah burde skiftes ud…tsk tsk! På juletræet går det faktisk ret godt med at være plastikfrie. Dels på grund af at julepynten primært består af pynt fra way back, dels fordi der ikke bliver købt nyt. Der bliver allerhøjest tilføjet et par nye foldede julestjerner af min far og jeg (hvis vi ellers kan huske hvordan man gør). Min svigerinde Dasha satte med stor begejstring stjernen på toppen af træet. Tadaaah!

Julegodter – Av av av. Her er en af vores juls hele store plastikudfordringer. Hvert år fylder min mor hendes to  med slik til stor begejstring for mit indre sukker-monster. Desværre er al slikket bare pakket ind i plastik med plastik udenpå….Til højre kan I se hvor meget plastikemballage, der røg direkte i skraldespanden. Rom blev ikke bygget på en dag og det blev skraldebjergene rundt om i verden jo heller ikke – Så det er ikke underligt, at det at ændre vaner tager tid men det kræver også mod og lyst. Men jeg mærker viljen og lysten både hos mig selv, min familie og ikke mindst jer, der følger med og er aktive her, på Facebook og Instagram. Så til trods for den ikke helt så bæredygtige jul, så fortsætter jeg min jagt på de bæredygtige alternativer og rydder stadigvæk ud i den hjemlige plastikjungle og jeg håber i den grad, du har lyst til at være med.

Tilbage er der ikke andet at sige end;
Rigtig glædelig jul.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *