Hvad er dit bedste plastikfrie tip?

Det sidste stykke tid har jeg skrevet ret meget om, hvordan jeg forsøger at minimere mængderne af plastik hjemme hos mig.

Nu er det så blevet tid til, at jeg helt vildt gerne vil høre, hvad I egentlig gør, og hvad jeres bedste plastikfrie tips er. Hvordan undgår du plastik i hverdagen, hvilke ”home hacks” har du fået op og køre, og hvilke plastikfrie produkter vil du anbefale som et godt alternativ?

Scenen er jeres, og jeg sidder spændt som en flitsbue og venter på at blive klogere på, hvad I gør for at mindske jeres plastikforbrug. Læg gerne billeder, tips eller hvad du nu har i en kommentar, så samler jeg alle jeres tips i en lækker infografik og deler den med jer, så vi alle kan blive klogere.

PS. Jeg trækker lod blandt alle jeres seje tips om en helt særlig UrbanBob treat.

5 meninger om “Hvad er dit bedste plastikfrie tip?”

 1. Glassugerør! De er så geniale og yderst holdbare selvom man ikke skulle tro det. De kan nemt rengøres eller smides i opvaskeren.

  Genialt i en børnefamilie med hang til smoothies og juice.

 2. Vi har aldrig købt en skraldepose til bleer. Vi bruger alle de små poser, der alligevel havner i hjemmet: den fra apoteket, den rugbrødet kommer i, den som ældste barn har med hjem fra børnehaven med vådt tøj i osv.
  Skraldeposerne vi bruger i køkkenet er CO2-neutrale og delvist lavet af plantefibre.

 3. Stålskåle!

  Ja jeg ved godt, at Margretheskålen er en klassiker i de danske køkkener. Men hos os er de erstattet af stålskåle. Både fordi melamin ikke tåler mere end 80 grader og fordi jeg har fundet den japanske svar på Margrethe, som er mindst lige så smuk og oven i købet meget smart med en sigteindsats.

  Der er arkitekten Sori Yanagi, der har formgivet skønhederne, hvis man er sådan en, som går op i design.

  Kys fra Forstaden

 4. Vi elsker de dér små buttede runde glasflasker med limonade fra Spidsroden. Vi gemmer dem altid og både børnene og jeg bruger dem som drikkedunke, da de ikke vejer så meget grundet deres størrelse.

 5. Lav din egen tandpasta. Tuben er af plastik og ofte er indholdet også fyldt med mikroskopiske plastikdele (slibemiddel), der skader miljøet i høj grad, da det er så småt, at det ofte ikke kan filtreres fra i rensningsanlæggene. Med få ingredienser, herunder kokosolie, kan du nemt og hurtigt lave en sund og lækker tandpasta, der skåner miljøet og er mindst lige så god som købetandpasta – og så er den oven i købet billigere hvis du køber lidt større mængder ingredienser 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *