Tanker om klimasikring versus adfærdsændring

I kølvandet på kendisstormen Urd og ikke mindst stormfloden, er internettet og de almindelige papirsmedier svømmet over i artikler om (pun intended), hvordan vi klimasikrer lokalområder, fodboldbaner, huse m.m. Det er på en eller anden måde glædeligt, da det faktisk betyder at klimaforandringerne bliver anerkendt som virkelige. Men hvad der derimod er knap så fedt er at jeg endnu ikke er stødt på artikler, der stiller skarpt på årsagerne til klimaforandringerne….Hele den her polemik om vejrsituationen minder lidt, at begynde og spise appelsiner, ingefær og drikke urtete, når man er blevet ramt af forkølelsen…Ja det gør jeg også.
Politikerne har nærmest stået i kø for at få taletid og dele deres holdninger til, hvordan vi sikrer lokalsamfundene mod oversvømmelser og andre vejrmæssige herligheder, men ingen har stillet spørgsmålet…Hvorfor vinterhalvåret lige pludselig er fyldt med storme, plusgrader og regn i stedet for snevejr, frost og solskin? Og ikke mindst hvad er årsagen til det?

Nu er jeg ingen “Volborg” og jeg heller er ikke vild med regn og storm på cykelstierne. Så derfor vil jeg gerne slå et slag eller to for, at vi snakker om, hvad klimaændringerne kommer af og hvordan vi hver især kan bidrage positivt til fremtiden, til hinanden, vores børn og dem der kommer efter dem.

Så lad os stå sammen, vise vejen og fylde 2017 med flere bevidste valg, mindre plastik og mere sjov!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *